Ricard Rotllan

Ricard Rotllàn Casafont és mestre de ioga i mestre de budisme.

 

Als divuit anys va començar a practicar Ioga. El 1979 va començar els estudis budistes al temple “Samye Ling” d’Escòcia.

 

Ha rebut nombrosos ensenyaments i grans iniciacions de grans mestres, com la Gran iniciació de Kalachakra per a la pau al món.

 

Ha cursat estudis de professor en filosofia budista obtenint el “Certificat d’Excel·lència” de la “Foundation for the Preservation of the Mahayana Tradition” (FPMT) ha estat monjo budista durant 13 anys i actualment és deixeble de S. S. el Dalai Lama.

 

Practica intensament Hatha Yoga, i ha obtingut els diplomes internacionals de la Yoga Vedanta Forest Academy de Rishikesh a l’Índia, com a Yogui Siromani

(professor de yoga) i també el de Yoga Acharya (màster en ioga).

 

Es dedica a l’ensenyament del ioga i la meditació des de l’any 1997.

 

Regularment fa conferències i cursos, és ponent de congressos i dirigeix retirs. És col·laborador habitual de “Catalunya Ràdio” cadena en la qual actualment està realitzant l’espai “Un minut de meditació” dins del programa “L’ofici de viure”, guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona 2009 en la categoria de ràdio, el Premi Salvador Escamilla com millor programa de ràdio 2010 en la categoria de ràdio publica catalana atorgat per l’Academia Española de la Ràdio i l’European Podcast Awards 2010.

 

Va dirigir la “Primera Meditació Global 2008” al Fòrum de Barcelona, que va reunir més de 2300 persones i la “Segona Meditació Global 2009” a l’Auditori que en va aplegar 2000 persones. Ha rebut el Certificat de Formador en el curs de Formació de Formadors en Altes Capacitats de la ICE (Institut de Ciències de l'Educació) de la UB (Universitat de Barcelona).

 

Ha col·laborat en el recull “Reflexiones entorno a la muerte” editat per la SFB (Serveis Funeraris de Barcelona), és autor dels llibres “El libro práctico del yoga”(Morales y Torres ediciones), “Aprenent a estimar” (Viena editors) i “Minuts de meditació” (Atrium Pòrtic).