···· Microgimnàstica


Què és la microgimnàstica?

classes de pilates a sabadell

És un mètode terapèutic que, englobat en el Sistema ARC, restaura l’equilibri corporal. La seva pràctica proporciona la flexibilitat i el to adequats a les nostres estructures musculars i a les articulacions, reduint les tensions i retornant la vitalitat al nostre organisme.

 

La Microgimnàstica es basa en postures i moviments que respecten la configuració natural del cos i, a diferència d’altres teràpies, no ho enganya amb passatgeres sensacions de relaxació, ni el maltracta amb posicions impossibles que no obeeixen a la configuració de la nostra anatomia i que, en alguns casos, són clarament nocives per a la nostra salut.

 

A més, la Microgimnàstica ens permet experimentar i investigar amb el nostre cos, descobrir-lo i sentir-lo, escoltar-lo i mimar-lo, amb la finalitat de comprendre-ho i, d’aquesta manera, poder tornar-la seva harmonia original. La pràctica de la Microgimnàstica, com a mètode pedagògic, ens ensenya a reconèixer les postures i hàbits que realitzem diàriament i ens perjudiquen i ens ofereix la informació necessària per a substituir-los per altres més saludables que augmenten el nostre benestar.


En què consisteix

Tot i que pot practicar-se de forma individual, generalment es porta a terme en grup. A les sessions, d’una hora i mitja de durada, ens col.loquem en postures concretes que són el primer pas per tranquil·litzar el cos i observar-lo. A partir d’aquesta natural presa de consciència, dirigint la mirada cap al nostre interior, realitzem micromoviments senzills, pausats i profunds que, combinats amb la respiració adequada, treballen el nostre cos amb delicadesa i eficàcia. Sense castigar-nos i sense forçar-nos, l’alliberem de tensions a poc a poc, capa a capa, fins que desapareixen els nusos de tensió que ens empresonen, ens bloquegen i ens provoquen malestar o dolor.


Aplicacions de la microgimnàstica

La microgimnàstica esta indicada per a:

 • Aconseguir una major flexibilitat i elasticitat dels nostres músculs i articulacions.
 • Suavitzar la hiperlordosi (excés de curvatura) lumbar i eliminar els problemes que comporta: lumbàlgies, pinçaments, dolors ciàtics…
 • Suavitzar la hiperlordosi cervical i minimitzar-ne les conseqüències: cefalees, vertigens, pinçaments, cervicàlgies, parestèsies…
 • Suavitzar la hipercifosi (augment de la curvatura) dorsal.
 • Corregir les desviacions articulars de peus i cames amb els seus símptomes associats: hiperextensió, artrosi de genoll, genu varum, genu valgus, coxartrosi, galindons, dits en martell, peus plans, peus buits…
 • Eliminar el dolor i recuperar-nos de: l’artrosi, l’artritis, l’espondilitis, la sacroilitis, la tendinitis i altres inflamacions.
 • Millorar els problemes de taquicàrdies, hiperacidesa, espasmes musculars, trastorns del son, estats depressius, dispnea, manca de concentració…
 • Alleujar la fatiga crònica i la fibromiàlgia perquè afavorim la mobilització no forçada d’un conjunt múscul-esquelètic molt contracturat.
 • Adquirir un major coneixement del nostre cos i de com funciona, el que incideix en un ràpid i efectiu canvi d’hàbits posturals.
 • Aprendre rutines saludables perquè la nostra esquena, i el nostre cos en general, no pateixi durant l’embaràs i incidim en la respiració de preparació al part.  

La Microgimnàstica actua com a mètode de rehabilitació molt eficaç i segur per als que necesiten recuperar-se d’un problema de salut, i com a mètode condicionador per a tots aquells que desitgen practicar esport sense risc de lesions.

Les classes que s'imparteixen són amb grups reduïts. Tens tot el material necessari disponible, únicament cal que portis roba adequada per a l'activitat. La duració d'aquesta activitat es de 1h i 30 minuts.


HORARIS

 • Tots el dilluns a les 19h

Pots sol·licitar la teva classe de prova gratuïta  CLICANT AQUI