Yolanda Abellán

Actualment em dedico a la pràctica de la psicoteràpia d’adults i també imparteixo cursos de reducció d’estrès basats en l’Atenció Plena o “Mindfulness”. La meva orientació teòrica és cognitiu-conductual, i estic integrant a la meva pràctica les noves tècniques i coneixements generats per les teràpies d’ última generació.

 

Pel que fa les acreditacions i titulacions oficials, al 1991 em vaig licenciar en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i des del 92 estic col.legiada al Col•legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. Posteriorment, vaig fer un post-grau en Medicina Conductual, a la Universitat Autònoma de Barcelona i més tard vaig obtenir el títol de doctora en Psicopatologia infanto-juvenil i d’adults per la mateixa universitat.

 

Respecte la formació i pràctica de Mindfulness, vaig realitzar el programa de 8 semanes de relaxació i reducció d’ estrès, segons el mètode MBSR, impartit per Silvia Comas i Andres Martín Asuero, així com el programa de formació per professionals de la salut: “Reducció de l'estrès i teràpia cognitiva basats en l'Atenció Plena" Impartit per Fernando A. Torrijos, director Mindfulness Programs in Psychiatry, Massachusetts, USA. Personalment, gaudeixo dels beneficis de la pràctica habitual de la meditació, que tinc integrada en la meva vida diària i m’ajuda a afrontar les dificultats amb fortalesa i ressolució.