Els 4 Elements

A partir d'ara es facilita el tema natal a tots els assistents i s'inicia la inagotable tasca astrològica: que els coneixements que anem adquirint puguin reflectir-se en coneixement de nosaltres mateixos.

1. Simbolisme polaritat llum-foscor.

Hemisferis i quadrants en el tema natal. Ascendent-Descendent i simbolisme de l'alba i del ocaus. Mitjà Cel-Fons Cel; simbolisme de la mitja nit i del migdia.

2. Bases simbòliques del coneixement astrològic

Polaritat de l'eix Fred-Calor. Polaritat de l'eix Humid-Sec.

3. Els 4 elements, les seves característiques i la seva relació amb la  tipologia humana de C.G. Jung.

4. Els 4 elements i les relacions humanes:

Els elements com a diferentes  “mirades” als conflictes bàsics de les relacions humanes.

Els 12 Signes i els Planetes

5. Les 3 modalitats d'expressió de l'Energia en astrologia: Cardinal-Fixe-Mutable: 

Tot el que conforme l'Univers és energia i per tant el que entenem com a defecte (dèficit, carència) són simplement la no actualització d'un potencial. 

6. Els 12 signes nascuts dels 4 Elements i les 3 Modalitats.

Els Signes com els 12 arquetips humans continguts com a un en la imatge del ser humà celeste. Els 12 signes com els 12 estadis en el camí d'arribar a se nosaltres mateixos.

7. El tema natal com a Mandala

Els 6 eixos fonamentals en els que es construeix el Ser i els seus anhels. ( Aries-Lliura, Taure-Escorpí, Bessons-Sagitari, Càncer- Capricorni, Lleó-Aquari i Verge-Piscis).

8. Les 12 Cases

Exploració dels camps d'experiència humana associats a cada casa. Quines imatges de l'ànima s'amaguen darrera del que per exemple anomenem identitat ( casa1), diners1 (casa 2), germans, aprenentatge (casa 3), casa (casa 4), fills (casa 5), treball i salut (casa 6), parella (casa 7), crisis, sexualitat (casa 8), visió del món (casa 9), vocació (casa 10), amistat i idels (casa 11) i fe, servei, sacrifici (casa 12)?

9. Els 7 planetes de l'astrologia clàssica

El seu simbolisme i relació amb les imatges de la mitologia. Planetes, Déus i Mites. 

10. Els 3 planetes trans-personals:

Simbolisme, mitologia i l'oportunitat de la seva integració en la consciència. Crisi i transformació.

11. El cicle de les Llunacions

Vist com una estructura dinàmica de relació entre llum-foscor, masculí-femení, conscient-inconscient, introversió-extroversió, activitat-receptivitat, humitat-sequetat, dia-nit, etc.

12. Els "Nodos" de la Lluna:

Com els bloquejos i lligams a velles imatges i hàbits que ens mantenen atrapats al passat poden servir per a despertar el potencial creatiu en les nostres vides.