···· MINDFULNESS - MEDITACIÓ i DINÀMIQUESDimarts: 19.00h a 20.00h.


Descripció:

Practicar l’Atenció Plena, per “estar present” en allò que està passant, per donar-nos l’oportunitat d’afrontar conscientment l’estrès, el malestar, la malaltia, la pèrdua i els desafiaments de la vida. D’aquesta manera, es faciliten les respostes eficaces i l’harmonia interior. Un entrenament mental en el que aprenem a estar en el moment present sense judicis ni expectatives amb pràctiques meditatives que ens fan coneixe'ns, situar-nos i sortir de la nostra roda d'estrès.

 

Un espai per aprendre a aprofundir en la pràctica de la meditació, des d'un enfocament laic, ensenyant a cultivar un major afecte, una major autoestima cap a un mateix. Des de les experiències i vivències del día a día aprenent a abraçar i transformar les emocions difícils.

 

Amb Mindfulness pots aprendre a utilitzar eines pràctiques que t’ ajudaran a: 

 

Reduir: Estrès, ansietat, indecisió, pors, inseguretat, irritabilitat, depressió, calmar la ment, relacions insatisfactòries, malestar personal, depressió, disminueix el risc de possibles malalties cardiovasculars.

 

Augmentar: Estabilitat emocional, creativitat, qualitat a les relacions amb els altres, eficàcia a la feina i els objectius vitals, benestar personal, salut física i mental.

 

 

Els estudis científics han demostrat que:

 

Quan sintonitzem amb una persona i ens arriba el seu sofriment, s'activa l'ínsula, una part de l'escorça cerebral. La ínsula s'està convertint en el focus d'atenció de moltes investigacions científiques per la seva funció en l'experiència subjectiva emocional i la seva resposta en el cos. S'ha demostrat que juga un paper important en l'experiència del dolor i d'un gran nombre d'emocions bàsiques, incloent por, disgust, felicitat i tristesa. També està implicada en desitjos conscients com la necessitat de menjar o de droga.

 

La mediació reforça l'ínsula i contribueix al seu creixement i expansió. Investigacions científiques amb ressonàncies magnètiques han demostrat que l'ínsula s'activa amb la meditació i aquesta part és molt important perquè participa en l'empatia de manera molt concreta. L'empatia et permet treure el cap a l'ànima d'una altra persona, t'ajuda a entendre el seu dolor des de dins. Si poguéssim veure l'interior del nostre cervell amb un escàner, comprovaríem que aquesta zona es plena de vida i activitat quan sentim empatia per una altra persona. Com més temps porta una persona meditant, més desenvolupada està la seva ínsula.

 

Vuit setmanes de meditació poden provocar canvis físics en àrees cerebrals relacionades amb l'estrès, la depressió, l'aprenentatge, la memòria, l'empatia i l'acceptació. La meditació també té una notable influència en l'hipocamp i augmenta la matèria gris en aquesta àrea cerebral implicada en la memòria.

La depressió s'ha relacionat amb nivells baixos de serotonina, un neurotransmissor fonamental per regular el nostre estat d'ànim. Quan els nivells de serotonina són adequats teu cervell és capaç de produir emocions i pensaments positius, mentre que quan són massa baixos predomina la negativitat. Tendeixes a pensar el que has fet malament, veus el costat negatiu de tot i t'irrites amb facilitat.

 

En el sistema nerviós central, la serotonina té un paper important com a neurotransmissor en la regulació de l'ira, l'agressió, la temperatura corporal, l'humor,  la sexualitat i la gana. La meditació, a més d'altres activitats com el ioga o la relaxació, activa l'augment de serotonina en el nostre cervell. També, a l'estar estressats, respirem més ràpida i superficialment per la qual cosa el nivell de serotonina baixa. La seva deficiència, per tant, està relacionada directament amb símptomes de depressió.

 

 

És fascinant veure la plasticitat del cervell, veritat? Que Grans som ... 

 


Dirigit per: Maribel Laredo

 

PREU: 40€ mensuals o 12€ per sessió. 

 

Les persones interessades truqueu al 93 745 00 53  o envia'ns un whatsapp al 634 97 26 20 per a reservar plaça.